homeHomechevron_right

Balanceren

Een trillende auto is ontzettend vervelend en kan gevaarlijk zijn. De oorzaak is vaak een onbalans in je band-wielcombinatie.

Balanceren

Hoe kom ik van die trillingen af?

Trilt je stuur of de hele auto tijdens het rijden? Rijd hier niet te lang mee door en ga langs bij de VACO-bandenspecialist in de buurt. Die heeft de apparatuur, kennis en ervaring om je banden en wielen weer uit te balanceren. De specialist haalt de gewichtsverschillen in de band-wielcombinatie voor je weg. Zo kun je snel weer veilig op pad.

Problemen door onbalans

Een trillend stuur is niet alleen vervelend, maar onbalans tussen band en wiel heeft ook gevolgen voor je verkeersveiligheid:

  • Minder grip: je band verliest makkelijker het contact met de weg;
  • Versnelde slijtage en onregelmatige slijtageplekken op de banden;
  • Vroegtijdige slijtage van alle stuurdelen en ophanging, met name de schokdempers;
  • Overmatig brandstof- of elektriciteitsverbruik;
  • Comfortverlies en vermoeidheid bij langere reizen, omdat rijden in een trillende auto nu eenmaal meer energie kost;
  • Andere mogelijke oorzaken van een trillende auto.

Of er is meer aan de hand

Soms duidt een trillende auto op een ander probleem dan onbalans in je band-wielcombinatie. Andere mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld hoogteslag, beschadigde of kwalitatief mindere wielen, verkeerde montage van het wiel op de auto, verkeerde ET-waarde van het wiel of krachtvariaties in de band (een verschil in invering van de band tijdens het rijden).

Ga bij een trillend stuur daarom altijd langs bij de VACO-bandenspecialist. Die zoekt uit wat de oorzaak is en helpt je verder.