homeHomechevron_right

Tijd voor winterbanden

Laat je niet verrassen door een winterse bui of een pak sneeuw. Zorg dat je ook in de winter veilig de weg op gaat met de juiste banden. Zakt het kwik onder de 7 graden, dan rijd je veiliger op winterbanden. Met winterbanden heb je meer grip op de weg en is je remweg korter. Plan een afspraak bij een VACO-bandenspecialist en laat je adviseren welke banden het best bij je passen. 

Vind een bandenspecialist
Tijd voor winterbanden

Kortere remweg

Met winterbanden rijd je veiliger. Kijk bijvoorbeeld naar de remweg van een auto vanaf 100 km/u, bij een temperatuur lager dan 7°C. Op een nat wegdek staat een auto op winterbanden eerder stil dan een auto op zomerbanden. Dat kan het verschil betekenen tussen wel of niet tijdig afremmen voor een andere weggebruiker. 

Meer grip

Een winterband is gemaakt van zachter rubber. Dit rubber blijft bij lagere temperaturen flexibel. Flexibel rubber zorgt voor meer grip en dus meer veiligheid, zoals een kortere remweg.

Het profiel van een winterband is duidelijk te herkennen aan kleine inkepingen in het profiel. Deze zogenoemde lamellen vervormen tijdens het rijden en zorgen voor extra grip op het wegdek, of in de sneeuw. De lamellen doen hun werk niet alleen bij het optrekken en remmen, maar zorgen ook voor meer veiligheid in de bochten.

Maak op tijd je afspraak

Wanneer kun je het best je banden laten wisselen? Ons advies: maak je wisselafspraak in de herfst en laat je banden wisselen als de wintertijd is ingegaan. Voorkom lang wachten op een afspraak bij je VACO-bandenspecialist en plan deze op tijd in.