homeHomechevron_right

Winterbanden in Europa

Ga jij deze winter op pad in Europa? Ga je op skivakantie of reis je door winterse gebieden? Check de regels over winterbanden en sneeuwkettingen in onze routeplanner. Dan weet je zeker of je aan alle plaatselijke wetten voldoet. 

Winterbanden in Europa

De routeplanner volgt de Europese regels zoals deze op 27 oktober 2022 bekend waren. VACO is niet verantwoordelijk voor de inhoud en gebruik van deze informatie en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet juist of volledig weergeven van deze gegevens. Publicatie van deze gegevens is alleen toegestaan met duidelijke vermelding van de bron: VACO.

Aansprakelijkheid

In sommige landen, zoals Duitsland en Frankrijk, moet het voertuig tijdens winterse wegcondities aangepast zijn aan de omstandigheden. Als je betrokken raakt bij een ongeval en je hebt geen winterbanden, is de kans groot dat je (deels) schuldig wordt bevonden. In het ergste geval krijg je een deel van je (letsel)schade niet vergoed, omdat je mede aansprakelijk bent vanwege het rijden op ongeschikte banden.

Nog meer reden om voor je op reis gaat eerst de Winterbanden Routeplanner te checken!

Overzicht per land

Liever alle regels op een rijtje? Download het overzicht van de Europese wet- en regelgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen voor personen- en bestelwagens of zware bedrijfswagens